Isn't it a catchy name for a restaurant? (it makes more sense in french, it literally translate to ''My big fat lovely lard ") I would always pass by the restaurant but didn't really know much about it, but it caught my attention and makes me laugh everytime, so I decided to go and try it.

I wasn't expecting much, but when we got in I was really impressed with the interior design. The place had glass mosaic tiles and multiple lanterns lighting the dark rustic rooms. The host asked us if we had a reservations, which caught me off guard and made me a bit nervous. I was prepared to be told that we had to reserve in advance, but it was our lucky day. The host brought us to another room, with a slight different decor, a bit more intimate.

I knew nothing about the restaurant, except for the fact that their main ''meat'' is pork. I asked the waiter about the specials and what he recommended. He was very educated on the selections. I decided to go with the "table d'hôte" which is basically prix fixe; The Pork Chop (Sweet potato puré, seasonal vegetables and old-fashioned pork stock), my friend went with the Grilled steak of milk-fed piglet from the Gaspor farm (Mushroom sauce, vegetables with thyme and parmesan cheese French frie).

I swear, the food was MELTING in my mouth. Every bite, from the entrée Salmon Rillettes, to the Pork Chop, to Duo of Sorbet, everything was DELICIOUS. I especially loved loved loved their sweet potato puré, I could eat that everyday for life. You should also, I am not a big fan of bacon or pork. Mainly because I hate the texture, how dry it is. I was almost gonna go with another choice (The Prime Angus flank steak marinated in maple), but told myself  "Come on Laydiana, are you seriously going to eat beef in a pork restaurant?". Yup, I was not disappointed at all, and it also made me realize pork can be delicious!

The only thing that bothered me was that we were placed in a different room (I did notice the room our room was filled with couples), it was really nice from them to think that we were a couple and thought we might wanted some intimacy. I really appreciated that, but that wasn't much of a problem. If it bothered me that much, I would have asked to change tables. The other main room was filled with more people and less romantic music. They also had an outdoor section, but I think it was closed due to the cold weather.

The price wasn't that bad, my prix fixe was 27$, which was a really good price for the quality and quantity of food. I would strongly suggest any big fan of pork or if you appreciate a nice restaurant with a great interior design.

One of my old friend's company is having their Christmas party there. I am soooo jealous!

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N'est-ce pas un nom étrange pour un restaurant non? Je passe souvent à côté et le nom me suscite toujours un fou rire et prend toute mon attention. Alors j'ai décidé d'essayer!


Comme je le disais, je n'en savais pas beaucoup sur la place, sauf qu'il a un nom très accrocheur et drôle, je n'avais pas d'attente. Quand nous sommes arrivés, j'ai été vraiment surprise de voir comment le décor de la place était très élégant. La salle sombre et rustique renfermait des carreaux de mosaïque en verre avec de multiples lanternes d'éclairage et de belles tables en bois luisantes. L'hôte nous demande si nous avions une réservation, ce qui m'a un peu rendue nerveuse et au dépourvu. J'étais prête à dire que nous avons dû réserver à l'avance, mais c'était notre jour de chance. L'hôte nous amène à une autre pièce, avec un décor légèrement différent, un peu plus intime.

Étant ma première visite dans le restaurant et ne sachant presque rien sur le restaurant (à l'exception du fait que leur viande' 'vedette''est le porc), je demande au serveur sur les spécialités et ce qu'il nous recommande. Il était vraiment instructif et connaissait vraiment son menu . J'ai décidé d'aller avec la table de l'hôte; la Côte de porc fumé (purée de pommes de terre douce, légumes de saison et jus de braisage), mon ami est allé avec le Steak de porcelet de lait grillé de la ferme Gaspor (sauce aux champignons, des légumes aux thym et frittes aux parmesans).


OK. Je vous jure, la nourriture fondait dans ma bouche. Chaque bouchée, de l'entré de rillettes  jusqu'au  duo de sorbet, tout était délicieux. J'ai surtout aimé leur purée de patate douce, je pourrais en manger pendant des jours. Et aussi, une chose importante que vous devez savoir à monde sujet,  je ne suis pas une grande fan de porc (et bacon). Principalement parce que je déteste la texture sèche de la viande. J'étais proche de choisir un autre mets (la Bavette de boeuf Angus Prime marine à l'érable), mais je me suis dit "Allez Laydiana, vas-tu vraiment manger du bœuf dans un restaurant du porc?" Yup, je n'étais vraiment pas déçue, et cela m'a permis d'apprécier et donner une deuxième chance au porc!


La seule chose qui m'a dérangée, c'est que nous avons été placés dans une salle différente (j'ai aussi constaté que la salle était peut-être réservée pour des couples, car il y en avait que 2 couple au total dans la salle), mais c'était vraiment gentil de leur part de penser que nous étions un couple et que nous avons voulu avoir une certaine intimité. Mais ce n'était pas vraiment un problème et de toute façon si ça m'aurait tant dérangée, j'aurais demandé à changer de place! En outre, ils ont une section-terrasse, mais je pense qu'elle a été fermée en raison du temps froid.


Le prix n'était pas si mal, une table d'hôte était de 27 $, ce qui je trouve est un très bon prix pour la qualité et la quantité de nourriture que j'ai eu. Je suggère fortement aux fans de porc ou tout simplement qui apprécient un bon restaurant avec un joli design d'intérieur!


Un de mes amis m'a dit (quand il a entendu que j'ai mangé là) que sont party de Noël de job aura lieu à cette place. Maudit chanceux, je suis tellement jalouse!


1801 rue Ontario
Montreal, QC H2K 1P5
(514) 522-8784

5 lovely comments:

NESHA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

HAHA i LOVE the name!

JustPatience said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

That food looks so delicious.

XO,
Patience
www.justpatience.com
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Jessica said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Wow great photos. This place sounds awesome. I LOVE pork, but I can understand if someone isn't totally in love with it because it really needs to be cooked right. Dry pork = bleh. Great review. :)

xx Jessica

Steph V. said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

I must try this place! I've been thinking just like you: funny name, but what about the place... and the food? Now I'm convinced! ;-)

Jessica said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

I'm not a huge fan of pork but I think you've convinced me to at least try it - this resto seems like it would be worth eating pork at, lol. The purée seems amaaaazing. Sweet potato anything is fantastic. Lovely photos, I really enjoy them. I think it's cool that the place has so many windows, it attracts the crowd from outside (oh and that big pig statue outside must help, too...) Hahaha.

Great review, you made me want to eat there even more now! Omnomnom.